• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Unknown.png
unnamed.jpg
logo_edited.jpg

© 2020 All rights reserved byLUNDE&HEKNE AS / Oslo, Norway / info@hekne.com

Velkommen til The Birds' World

 

Vi har ikke flere kloder. Heldigvis rommer denne ene kloden mange andre som tror på og jobber for bærekraftig endring - på tvers av bransjer. Vi ønsker å gi tastaturet til disse. Sammen står vi i en sterkere posisjon til å fremme våre budskap.

 

Ønsker du å bidra, send oss en epost via våre kontaktsider.

Don't speak Norwegian? Unfortunately this blog is written in Norwegian only. However, if you are curious about any of the topics we're writing about or if you have any questions, please don't hesitate to contact us.

 

March 15, 2018

Blåmeisen er fuglen som har inspirert HEKNEs nyeste kolleksjon. Plaggene i kolleksjonen har fått navn etter steder hvor man kan finne fuglen.

 Illustrasjon: Anja

Blåmeisen finnes i de fleste områder av Europa og Vest-Asia, og er lett gjenkjennelig med sin blå og gule fjæ...

December 8, 2017

I fremtiden kommer vi til å produsere mer enn noen gang. Av alt - også søppel. I fremtiden kommer vi også til å mangle mye, som for eksempel mat og rent vann. Og energi. I fremtiden er oljereservoarene, som vi i lille Norge kaller «vårt», tomt. Helt skrapa. Men i fremt...

November 17, 2017

Hva får 10 jenter i 20-årene til å ta på seg økosminka, smile til kamera og starte en rosablogg? Grønne Jenter er et bloggkollektiv bestående av 10 jenter i slutten av 20-årene som bor i Oslo og er opptatt av miljø. På bloggen gronnejenter.no deler vi våre vellykkede o...

September 14, 2017

Vi har valgt å bruke økologisk bomull i HEKNEs første kolleksjon.  I dette innlegget kan du lese om hvorfor det er viktig for oss.

Bønder og sprøytemidler

50 millioner bønder i mer enn 100 land dyrker bomull, og 125 millioner mennesker i verden lever av bomullsindustrien...

Flyktninger strømmer til Norge, og frivillige strømmer til for å hjelpe. Men hvorfor, og hvordan, hjelper vi egentlig?

Jeg har jobbet som frivillig på et transittmottak i Oslo i et par år nå. Den siste tiden har det vært en enorm pågang av folk som vil hjelpe. Kontorer...

Yo!

Jag driver en cool liten våffelkiosk i Gamlebyen Oslo med supercatchy namn Haralds Vaffel. Uppkallad efter Harald Hårdråde himself likt platsen där den ligger. Varför är kiosken så cool då?? Det är inte bara för att våfflorna är nice. Kiosken är cool för att den är...

May 1, 2017

Ull

Kvalitetene til ull er mange, og ikke alle er like kjente. Ull består av proteinaktige fibre og det er luften mellom disse som gjør at stoffet oppleves som varmt. Klær i ull holder godt på fasongen, og de krølles ikke.

Ull er et stoff som transporterer fuktighet...

March 21, 2017

Kunnskap om bærekraftig matproduksjon er ikke bare for bønder og matforskere. Grønnsakenes biografi, fra frø til falafel, er en historie alle bør kjenne til.

Tekstforfatter Elise Matilde Lund

For et og et halvt år siden leste jeg et nyhetsoppslag der det sto «Norge treng...

February 10, 2017

Dvergfluesnapperen er fuglen som har inspirert HEKNEs vår/sommer-kolleksjon for 2017. Plaggene i kolleksjonen har fått navn etter steder hvor man kan finne fuglen i sommerhalvåret.

 Illustrasjon: Anja

Dvergfluesnapperen er en liten spurvefugl. Den er 11-12 centimeter lan...

January 30, 2017

For noen dager siden innså vi at det begynte å bli veldig lenge siden vi hadde postet på bloggen. Siden vi lanserte i august har det rullet på med nye ting og prosjekter, og bloggen har havnet langt ned på prioriteringslisten.

Nå syntes vi rett og slett at det var på ti...

Please reload