top of page

Blåmeis (Cyanistes Caeruleus)

Blåmeisen er fuglen som har inspirert HEKNEs nyeste kolleksjon. Plaggene i kolleksjonen har fått navn etter steder hvor man kan finne fuglen.


Illustrasjon: Anja


Blåmeisen finnes i de fleste områder av Europa og Vest-Asia, og er lett gjenkjennelig med sin blå og gule fjærdrakt.

Den er normalt ikke en trekkfugl, men i kalde områder flytter den seg gjerne nærmere sivilisasjonen om vinteren for å gjøre det lettere å finne mat. Fuglen lever i skogsområder med løvtrær.

Blåmeisen er kun 12 centimeter lang og veier 11 gram, og er en veldig smidig liten fugl. Når den leter etter mat kan den henge fra nesten hvor som helst – opp ned, og noen ganger bare etter én fot.


Nye barneklær

I vår nyeste kolleksjon har vi denne gangen også klær til barn. Som alle våre andre produkter til barn og dame, er disse plaggene laget med omtanke for naturen og hvert eneste ledd i vår forsyningskjede; miljøvennlige og bærekraftige klær - laget på etisk vis i økologiske, resirkulerte og naturlige materialer.

Plaggene er strikket i resirkulert ull. Garnet er spunnet av innsamlede tekstiler som brytes ned til fibre og sorteres etter farge. Det nye garnet blir ikke farget på nytt. På denne måten skånes naturen for 98% av skaden som produksjonen av nytt, vanlig garn forårsaker.

Kolleksjonens visuelle design er inspirert av blåmeisens fargepalett, og er strikket i gule, blå og kremhvite farger. Barneklærne har fått navn etter steder hvor man kan finne fuglen. ​


Siste innlegg