top of page

Belteisfuglen (Megaceryle Alcyon)

Belteisfuglen finnes for det meste i USA og Canada, men om vinteren trekker den sørover til Mellom-Amerika og helt ned til nordkysten i Venezuela og Colombia. Den er vanligvis mellom 28-25 centimeter lang, og den spiser for det meste fisk og insekter.


Illustrasjon: Anja


Ulik mange andre fuglearter, er det hunfuglen som er mest fargerik med sitt belte under brystet som er farget dyp rust-oransje. Vi ble fasinert av denne fuglen mye på grunn av hunnens unike farge, og denne rustrøde tonen ble selvfølgelig en del av paletten i vår første kolleksjon for høsten 2016 (AW16), sammen med fuglens andre farger - gråblå, mørkeblå og svart.


Når man lager produkter er det vanlig å gi navn til disse. Ettersom man lager flere plagg, må man finne en lur måte å separere disse på, slik at man gjenkjenner hvilke det er snakk om, og fra hvilken kolleksjon.


Man kan løse dette på mange måter. Noen gir helt enkelt serienummer, andre finner navn som er mer beskrivende, for eksempel: Grønn strikkejakke. Vi valgte å gi navn til plaggene i AW16-kolleksjonen etter byer som belteisfuglen befinner seg i på høsten og vinteren, ettersom det er en høst-/vinterkolleksjon.


Som dere har sett, har vi tatt med fuglen på merkelappene på plaggene. Der står det også en liten tekst om den vakre fuglen som har inspirert oss denne gangen.


Våre fremtidige kolleksjoner vil også være inspirert av fugleverden. Hvilken fugl som får bestemme fargepaletten og pynte merkelappene neste gang? Det gjenstår å se.


Siste innlegg