top of page

Til høsten

Til høsten skal vi vise deg vår første kleskolleksjon. Som du kanskje har hørt, ligger motebransjen ofte et steg foran. Derfor har vi hatt høst/vinter 2016 i tankene i lang tid allerede. Vi vil gjerne gi deg et lite innblikk i hva vi driver med, og er takknemlige for alle tilbakemeldinger og innspill.


Oss, med høst/vinter 2016 i tankene...

Slik gikk det til

Planleggingen av klesmerket som endte opp med å få navnet HEKNE har pågått lenge. Vi har brukt lang tid på å utvikle et helhetlig konsept, og det er en morsom prosess som er vanskelig å avbryte.

For et års tid siden ble tiden moden for å gjøre tankene til virkelighet. Tiden var inne for å gjøre produktene synlige på papir, i form av tekniske tegninger. Disse ble sendt ut til to små fabrikker som vi hadde lett oss frem til. Den ene er i Litauen, og den andre i Tyrkia.


Så startet jakten på materialer, og den viste seg å bli mer krevende enn forventet. Inntrykket etter å ha søkt gjennom hundrevis av stoffprøver på messene i Stockholm og København er klart: tilbyderne av bærekraftige materialer er foreløpig få.


Men, den som leter skal finne, og stadig nye dører åpnet seg. Vi bestilte resirkulert garn fra Frankrike, ullstoff fra Portugal, og fikk produsert økologisk bomull med egendefinert farge og selvdesignet mønster.


Deretter ble tegningene til fysiske produkter: først som prototyper, og senere korrigerte og ferdige salgsprøver. I mellomtiden hadde vi designet og produsert merkelapper og etiketter.


Da de ferdige plaggene endelig ble levert på døren, sto vi klare med kamera, modell og sminkekoster for å lage vår første lookbook. En lookbook er rett og slett en katalog, med fine bilder av kolleksjonen.


Nå ligger både salgsprøvene og lookbooken og venter på kaldere tider.


Første hint om konseptet bak vår første kleskolleksjon.


Veien videre

Når høstens kolleksjoner kommer til salgs i butikkene i august, vil HEKNEs første plagg være blant dem.


De fleste detaljene rundt vår første kolleksjon allerede bestemt og fastlagt, men framover ønsker vi å ha deg med på den videre utviklingen av HEKNE. Vi ønsker å bli litt bedre kjent med deg, for når vi vet hva du ønsker deg, kan vi produsere det du vil ha.


Vi håper du vil spørre om det du lurer på, og så lover vi å svare etter beste evne. Tiden fremover er veldig spennende for oss, og vi gleder oss til å dele den med deg.

Siste innlegg
bottom of page