top of page

Skoen som vokser

Kenton Lee er grunnlegger av prosjektet The Shoe That Grows. Inspirasjonen kom etter hans opphold som arbeidende i Nairobi i 2007. Han la merke til at mange barn ikke hadde sko, eller at de hadde sko som ikke passet. Dette kan være svært skadelig for barn, da jorden både bærer smitte fra sykdommer og parasitter. På verdensbasis er det anslått at ca 300 millioner barn lever uten sko. Hvor mange som bruker sko som ikke passer og skader føttene, finnes det ikke tall på.


The Shoe that Grows kommer i to størrelser; liten og stor. Hver av disse dekker fem normale størrelser og varer derfor i minst fem år. Skoene reguleres og gjøres større eller mindre ved hjelp av enkle lukkeløsninger. Det betyr at et enkelt par sko kan gi et barn beskyttende fottøy som passer hele veien fra barnehage-alder til han eller hun har fullført ungdomsskolen. Skoene er laget i enkle naturmaterialer, med designløsninger som sørger for at de ikke blir ødelagt.


Menneskene bak skomerket har tenkt på det meste. Skoene er laget på en slik måte at de kan brettes sammen, og 50 par sko kan få plass i en vanlig koffert som da vil veie mindre enn 23 kilo. The Shoe That Grows sender sko via lokale organisasjoner til barn i Kenya, Ghana, Haiti og Ecuador.


Du kan selvfølgelig lese mer og støtte prosjektet på deres hjemmeside.Info og bilder er hentet fra The Shoe That Grows' hjemmeside og Facebook-profil.

Siste innlegg