top of page

PRODUKTENES HISTORIE

Vi bryr oss om hvert eneste ledd i vår forsyningskjede. Fra råmateriale til ferdig produkt.

Alle våre produkter er laget på fabrikker hvor vi vet at arbeidernes vel og sikkerhet blir ivaretatt.

Vi håndplukker og bestiller selv alle stoffene og garnet som vi bruker i produksjonen av våre produkter. På den måten har vi bedre kontroll over hvor materialene kommer fra enn hvis fabrikkene tok seg av den jobben. 

 

Under finner du en komplett liste over våre fabrikker, garn- og stoffleverandører. Hvis du lurer på noe som du ikke finner svar på her, er du alltid velkommen til å ta kontakt.

FABRIKKER

BALTIC FASHION

Baltic Fashion er en liten klesprodusent i Litauen, etablert i 1998. De har hovedkontor i Kaunas, og deres underleverandører jobber under deres fulle autoritet og ledelse. Alle i ledelsen hos Baltic Fashion har utdannelse på universitetsnivå.

SHEENTEX

Sheentex er en liten fabrikk med 90 ansatte i området Terre Rouge på Mauritius. De ansatte jobber 9-timers skift, og strenge regler for deres helse, lønn og sikkerhet blir ivaretatt. Fabrikken ble etablert i 2003.

STILIST

Stilist er en familiedrevet klesprodusent i Istanbul i Tyrkia. Fabrikken ble etablert i 1989, og det er nå andre generasjon i familien som er ansvarlige for firmaet. De spesialiserer seg på strikkede plagg for kvinner og menn, og eksporterer det meste av produktene sine til europeiske land.

STOFF- OG GARNPRODUSENTER

FILATURES DU PARC

Vi kjøper garn til alle de strikkede plaggene våre fra den franske garnprodusenten Filatures du Parc. De produserer resirkulert garn i mange ulike kvaliteter og farger. Garnet blir laget av gamle tekstiler som brytes ned til fibre og sorteres etter farge. Garnet blir ikke farget på nytt. På denne måten skånes naturen for 98% av skaden som produksjonen av nytt, vanlig garn forårsaker.

LEBENSKLEIDUNG

Vi kjøper mesteparten av stoffene våre fra tyske Lebenskleidung. De importerer stoffer fra nøye utvalgte leverandører som de kjenner personlig og besøker jevnlig. Alle leverandørene er GOTS-sertifiserte. I tillegg blir stoffene nøye kontrollert når de ankommer Lebenskleidung i Berlin.

Lebenskleidung ble startet av Benjamin Itter, Enrico Rima og Christoph Malkowski i 2009, etter et lengre opphold i India hvor de fikk oppleve på nært hold hvordan arbeiderne blir utnyttet, særlig i tekstilbransjen. 

HERBAL FAB

India

Økologiske, GOTS-sertifiserte stoffer

ALBANO MORGADO

Portugal

Ullstoffer

UTENOS TRIKOTAZAS

Litauen

Økologiske bomullsstoffer (med trykk)

SONJAS TEXTILATELJÉ

Sverige

Økologiske stoffer

ANDRE LEVERANDØRER

REDECKER

Tyskland

Børster og andre klesomsorg-produkter

VILLY JENSEN
Danmark

Nåler og andre syprodukter

bottom of page