• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Unknown.png
unnamed.jpg
logo_edited.jpg

© 2020 All rights reserved byLUNDE&HEKNE AS / Oslo, Norway / info@hekne.com

INSPIRERT AV NATUREN

 

Fuglenes verden har en spesiell rolle i vårt designkonsept. Hver kolleksjon bærer fargene til en utvalgt fugl. Vi håper at klærne våre bringer med seg et snev av alt det vakre og harmoniske som finnes i naturen de er inspirert av.

 

LÅVESVALE
[Hirundu Rustica]

Svaler finnes i de fleste deler av verden, og låvesvalen er den mest utbredte arten i familien.

 

Låvesvalen bruker jord, strå og spytt for å bygge redet sitt. Det tar ca. 1000 turer for å samle nok materiale. Redet er ofte plassert inne i bygninger, som for eksempel en låve eller garasje. Fuglene kommer nesten alltid tilbake til det samme redet hvert år.

 

Med sine langstrakte halefjær måler låvesvalen 17-19 cm. Den er skinnende blåsvart på oversiden og hvit på undersiden, har rustrød panne, hake og hals, og et mørkeblått brystbånd.

Plaggene som er inspirert av låvesvalens fargepalett har fått navn etter steder hvor man kan finne fuglen.

BLÅMEIS
[Cyanistes Caeruleus]

Blåmeisen finnes i de fleste områder av Europa og Vest-Asia, og er lett gjenkjennelig med sin blå og gule fjærdrakt.

 

Den er normalt ikke en trekkfugl, men i kalde områder flytter den seg gjerne nærmere sivilisasjonen om vinteren for å gjøre det lettere å finne mat. Fuglen lever i skogsområder med løvtrær.

 

Blåmeisen er kun 12 centimeter lang og veier 11 gram, og er en veldig smidig liten fugl. Når den leter etter mat kan den henge fra nesten hvor som helst – opp ned, og noen ganger bare etter én fot.

Plaggene som er inspirert av blåmeisens fargepalett har fått navn etter steder hvor man kan finne fuglen.

STOKKAND
[Anas Platyrhynchos]

Stokkanden er en vanlig andeart og finnes i store deler av verden. Faktisk er den antatt å være den mest utbredte anden på kloden. 

Stokkanden er 50-65 centimeter lang og veier opp til 1400 gram. Mens hunnen har en hovedsakelig brunlig fjærdrakt, er hannen lett gjenkjennelig med sin kraftige fargepalett: glinsende grønt hode, gult nebb og brunt bryst, med en hvit ring rundt halsen og skimrende, blå vingefjær. 

 

Man finner som regel stokkanden i nærheten av vann, hvor den kan dykke helt ned til 1-2 meters dyp for å skaffe mat.

Plaggene som er inspirert av stokkandens fargepalett har fått navn etter steder hvor man kan finne fuglen.

DVERGFLUESNAPPER
[Ficedula Parva]

Dvergfluesnapperen er en liten fugl i fluesnapperfamilien. Den er ikke mer enn 11-12 lang og veier omtrent 10 gram. Hunnen og ungfuglene har en en brun, hvit, svart og grå fjærdrakt, mens hannen skiller seg ut med sitt oransje bryst. Man kan imidlertid identifisere hele familien ved å se på halen, som har hvite flekker på hver side av den svarte basen. 

I hekkesesongen kan man finne dvergfluesnapperen i fuktige skogsområder i Øst-Europa og Sentral-Asia. Om vinteren flyr den til Sør-Asia. 

Plaggene som er inspirert av dvergfluesnapperens fargepalett har fått navn etter steder hvor man kan finne fuglen i sommerhalvåret.

BELTEISFUGL
[Megaceryle Alcylon]

Belteisfuglen er en av 91 arter som tilhører den store isfuglfamilien. De ulike artene finnes i forskjellige deler av verden, og belteisfuglen er mest utbredt i Nord-Amerika. Fordi fuglens diett hovedsakelig består av fisk og andre dyr som lever i vann, finner man ofte belteisfuglen i nærheten av elver. Her sitter den på en gren og venter på byttet sitt, før den stuper ned i vannet med hodet først.

Belteisfuglen er en mellomstor fugl og måler 28-35 centimeter. Med sitt rustrøde bryst er hunnfuglen den mest fargerike blant belteisfuglene - i motsetning til det som er mest vanlig for andre fuglearter. 

Plaggene som er inspirert av belteisfuglens fargepalett har fått navn etter steder hvor man kan finne fuglen i vinterhalvåret.